Tips voor goede auto wrapping

Vandaag de dag maken steeds meer mensen gebruik van car wrapping. Daarbij beplak je je auto met een laag wrapfolie. Dit gebeurt bijvoorbeeld veel bij bedrijfsauto’s. Het is een manier om reclame te maken. Echter is het ook in opkomst voor privévoertuigen. Mensen geven hun auto er een compleet nieuwe look mee.

Desalniettemin weet nog lang niet iedereen hoe de wrapping van een auto nu precies in z’n werk gaat. En dat is wel belangrijk om vooraf te weten. Het zorgt er namelijk voor dat de auto wrap op de juiste manier wordt aangebracht. Het resultaat is dan optimaal.
 

 

Voor- en nadelen auto wrappen

Laten we allereerst eens kijken naar de voor- en nadelen van een auto wrappen. Uiteindelijk is het met alles wat we in het leven doen toch een kwestie van de voordelen afwegen tegen de nadelen. Het stelt je in staat om een volledig geïnformeerde beslissing te maken.

Voordelen

Zo zijn er een aantal belangrijke voordelen van een auto wrap die op veel mensen een overtuigende werking hebben. We hebben het dan over: Extra reclame maken voor bedrijven
Als bedrijf zijnde biedt de bedrijfswagen een uitgelezen kans om extra reclame te maken. Wanneer je deze middels car wrapping namelijk in je eigen huisstijl giet, vergroot het je zichtbaarheid. Er is een goede kans dat potentiële klanten zo voor de eerste keer kennis maken met je bedrijf. Of dat het zien van de bedrijfsauto als herinnering dient om contact op te nemen. Een mooi visueel ontwerp met contactgegevens is zeer effectief.

Veel creativiteit mogelijk
Het fijne aan het wrappen van de auto of een ander voertuig is dat er veel ruimte is voor creativiteit. Zo zijn er verschillende designs waar je uit kunt kiezen. Sterker nog, deze mag je compleet op maat laten maken. Bovendien ben je ook niet beperkt in de combinatie van kleuren. Er is alle vrijheid om de wrapping van je auto 100% naar wens te laten verlopen. Of dit nu voor bedrijfsdoeleinden is of puur dient als privéauto, maakt daarbij geen verschil.

Makkelijk te plaatsen en verwijderen
Een auto wrap is heel makkelijk te plaatsen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je je auto lang kwijt bent. Integendeel zelfs. Binnen de kortste keren rij je alweer met je nieuwe auto wrap rond. Het is een ideale manier om binnen een korte tijd een compleet nieuwe look aan een auto mee te geven.

Beschermt de lak
Tot slot is een car wrappen ook nog eens goed voor de onderliggende laklaag. De wrap dient namelijk als bescherming van deze lak. Hierdoor blijft dit langdurig in een goede staat. Ongeacht wat er aan de buitenkant van de auto allemaal gebeurt.

 


 

Nadelen

En dan de nadelen. Om een compleet beeld te geven van dat wat er precies bij car wrapping komt kijken, is het ook belangrijk om de nadelen mee te pakken. In de basis geldt echter dat er slechts sprake is van één klein nadeel:

Het kost geld
Car wrapping is niet gratis. Het is dan ook een kleine investering die je moet doen om het te realiseren. In principe komt dat natuurlijk niet als een verrassing. Echter is het wel iets waar je rekening mee moet houden. In eigenlijk alle gevallen betaalt deze investering zich dubbel en dwars uit.

Verder hoef je voor nadelen niet bang te zijn. Zelfs als je de car wrapping na een tijdje zat bent, is het namelijk heel eenvoudig om deze te verwijderen en een nieuwe te plaatsen. Er is verder dus geen risico aan verbonden.
  

Gebruikte folie bij auto wrap

De gebruikte folie bij een auto wrap is bij ons van een standaard hoge kwaliteit. Dit betekent dat je automatisch dus ook voor een duurzame optie kiest. Bij normaal gebruik gaat de gebruikte folie jarenlang mee. Voor het overgrote deel van de mensen betekent dit dat je zo’n 6 tot 10 jaar van volledig nieuwe car wrapping kunt genieten. Een goede tip is om altijd te checken of het inderdaad om hoge kwaliteit folie gaat. Je hebt er namelijk weinig aan als deze na een korte tijd al begint los te laten. Of dat de zichtbaarheid al snel begint te vervagen. Het gewenste effect zou dan slechts van korte duur zijn.


Mogelijk kleurgebruik bij auto wrappen

Hetgeen wat de meeste mensen pas echt aantrekt wanneer het over car wrapping gaat, is het feit dat je er een enorme dosis creativiteit op los kunt laten. Het is dan ook aan te raden om goed na te denken over wat je precies in je auto wrap terug wilt zien komen. Zowel qua designelementen als ook qua kleur heb je namelijk een groot aantal opties. Heb je bijvoorbeeld een aantal favoriete kleuren? Of is er sprake van een aantal standaardkleuren waar je bedrijf gebruik van maakt? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om deze te verwerken in je auto wrap. Het zorgt er uiteindelijk voor dat je op de lange termijn tevreden bent met je wrap. En wanneer er zakelijke doeleinden hangen aan de car wrapping, is het nog effectief ook.
 
 

Onderhoud bij wrappen auto

Op het moment dat je definitief voor de car wrapping hebt gekozen, komt de nadruk te liggen op een goed onderhoud. En hierbij is er sprake van een aantal tips die goed van pas komen. Probeer met betrekking tot het onderhoud bijvoorbeeld rekening te houden met:

Was de auto niet te snel
Het is belangrijk om de auto in de eerste dagen goed te laten hechten. Ga dan ook niet direct na het wrappen van de auto over tot een grote schoonmaak. Geef de auto minstens een paar dagen rust voordat je dit doet. Je weet dan zeker dat de auto wrap goed vastzit.

Was de auto zoveel mogelijk met de hand
Het is een aanrader om de auto zoveel mogelijk met de hand te wassen. Een autowasstraat maakt namelijk vaak gebruik van wat hardere borstels. In sommige gevallen zorgt dit voor schade aan de wrapping. Om dit te voorkomen doe je er dus goed aan om de auto gewoon schoon te maken met een spons.

Houd rekening met het type folie
Bij het schoonmaken van je car wrapping is het een tip om rekening te houden met het type folie. Een voorbeeld is wanneer jouw auto is voorzien van een matte car wrapping. Hierbij is het niet de bedoeling om een schoonmaakmiddel te gebruiken dat het glanzen van de auto bevordert. Dit levert namelijk een averechts effect op. Hou hier altijd rekening mee bij het onderhouden van de auto.

 
 

Kosten wrappen auto

Nu je in grote lijnen weet wat er allemaal bij het wrappen van de auto komt kijken, blijft er nog slechts één onderdeel over; de kosten van auto wrapping.

Het is daarbij erg lastig om vooraf in te schatten wat de kosten van het wrappen van de auto precies gaan zijn. Dit heeft er simpelweg mee te maken dat ieder ontwerp weer een andere opbouw van kosten heeft. Kies je namelijk voor een relatief ingewikkeld design, dan kunnen de kosten hoger oplopen dan wanneer je voor een wrapping van slechts één kleur gaat. Het opvragen van een persoonlijke, vrijblijvende offerte geeft hierin veel meer duidelijkheid.

Ben je momenteel dus op zoek naar een manier om je auto een complete nieuwe look te geven? Bijvoorbeeld omdat je graag gebruik wilt maken van een extra manier van reclame maken voor je bedrijf? Of omdat je als particulier een creatief idee in je hoofd hebt van hoe jouw auto eruit moet zien? Dan is het mogelijk om deze wens op korte termijn te realiseren!